Minőségbiztosítás, laboratóriumok

Modern berendezésekkel felszerelt laboratóriumokkal rendelkezünk, melyek alkalmasak analitikai, érzékszervi és mikrobiológiai vizsgálatra egyaránt.

Analitikai laboratóriumunk rendszeresen végez:

  • pH
  • Szárazanyag tartalom
  • Előfőzöttség vizsgálatokat.

 

Mikrobiológia laboratóriumunkban a késztermékből rendszeresen végzünk

  • össz csíra,
  • Coliforms,
  • E. Coli,
  • élesztő, penész,
  • Staphylococcus,
  • Clostridium
    meghatározást.

 

Ezen kívül rendszeresen, mikrobiológia vizsgálattal ellenőrizzük:

  • Személyi higiénia
  • Víz elemzés
  • Vonal tisztaság vizsgálat, környezeti vizsgálat
  • Minőségmegőrzési vizsgálat
  • Fázis vizsgálat

 

Külső akkreditált laboratóriumok végzik az alábbi vizsgálatokat:

  • Növényvédőszer maradék
  • Nehéz fém
  • Salmonella
  • Listeria sp.
  • Víz elemzés

 

Minden beérkező nyersanyagot ellenőrzünk és minősítünk, annak érdekében, hogy az üzemet kellő információval lássuk el a technológia beállításához.
A  termelés során meghatározott gyakorisággal gyártásközi ellenőrzéseket végzünk, amelyek lehetővé teszik, hogy az eredmények alapján a technológia paramétereinek pontos beállításával a késztermék a legjobb minőségű legyen.

A készterméket saját illetve vevői specifikációk alapján ellenőrizzük, minősítjük.

Minden termékre kiépítettük a HACCP rendszert, melyet folyamatosan karbantartunk, ellenőrzünk, ezzel garantálva az élelmiszer-biztonságot. Üzemünk a legmagasabb EFSIS/BRC minősítéssel rendelkezik, mely szabályozza az üzem teljes működését a nyersanyag termeltetésétől kezdődően, a feldolgozáson át az üzem teljes higiéniai állapotának fenntartásáig.  Minőségbiztosítási rendszerünk folyamatos fenntartása garantálja vevőinknek a legmagasabb minőségi és higiéniai szint meglétét.
Lehetőséget adunk dolgozóink továbbképzésére, valamint rendszeresen részt veszünk különböző szakmai konferenciákon annak érdekében, hogy az élelmiszerbiztonságot és az alkalmazott technológiát a legmagasabb szinten tudjuk tartani. A továbbképzésekhez, az üzem higiéniai állapotának és technológiánk fejlesztéséhez  különböző szakmai szervezetek segítségét is igénybe vesszük.