Termeltetés

Magyarországon egyedülálló módon a szükséges nyersanyag 80%-át az üzem 15 km-es vonzás körzetéből, termeltetési szerződés keretében vásároljuk meg termelőinktől. Ez lehetővé teszi azt, hogy a nyersanyag a lehető legrövidebb idő alatt feldolgozásra kerül, így megőrzi ásványi anyag és vitamin tartalmát.

A nyersanyag termeltetését a vetőmag beszerzésétől, a technológia alkalmazásának ellenőrzésén keresztül a betakarításig nemcsak figyelemmel kísérjük, és ellenőrizzük, hanem szakembereink irányítják és tanácsokkal is ellátják termelőinket. Minden termesztés technológia elem egy „Termesztési adatlapon” rögzítve van, melynek segítségével a későbbiekben nagyon könnyen informálhatjuk vevőinket a késztermék „előéletéről”, így pl. az alkalmazott növényvédőszerekről.

A legjobb minőségű nyersanyag ellátottsághoz hozzájárul az is, hogy az üzem érdekelt termelői tulajdonban van, illetve a termelőink különböző minőségbiztosítási rendszerrel – EUREPGAP, ISO 2002 – rendelkeznek.

Az üzem feldolgozásában egyre jelentősebb lesz a BIO termékek előállítása, valamint a baby ételekhez is használt ellenőrzötten permetezett növények feldolgozása. Ezen nyersanyagok termesztéséhez megfelelő, minősített termelői körrel rendelkezünk.
A betakarítás hatékonysága érdekében saját gépparkunkat bővítettük ki, mellyel a termelőink rendelkezésére állunk.

Célunk, hogy szoros, hatékony, hosszú távú jó kapcsolatot alakítsunk ki termelőinkkel, ennek érdekében rendszeres, napi kapcsolatot tartunk fenn.